(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mramorovanej skrz naskrz :o)
Potřebné ingredience
korpus z 5 vajec do formy průměr 25cm dle Dáši V. (onasi) -5 vajec, 312,5 g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 300 g cukru moučky, 188 ml oleje, 125 ml vroucí vody, kakao asi 2 lžíce, dvojitá dávka krému šlehačkového i s vaječňákem a zdobení dle Ivanky N.(spero)ID 143473 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=45642 navíc višně kompotované, višňová marmeláda, rum na pokropení korpusu, trubičky na obložení, Raffaello a Fererro Rocher na ozdobu
Postup přípravy
Dort vypadá trochu rozbitě, ale chudák utrpěl při převozu malej úraz, tak byl zdeformovanej, no a jak jsem jej rovnala, už se nedal dát do pořádku úplně...Ale třeba někoho inspiruje...já obšlehla způsob zdobení a krém od Ivanky, a mramorák od Dáši.
Takže k postupu : mramorák - ušlehat bílky se špetkou soli do sněhu, přidat polovinu množství cukru. Žloutky vyšlehat s druhou polovinou cukru, postupně přilévat olej, vodu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Jako poslední už jen lehce vmíchat sníh, hmotu rozdělit na třetiny a jednu třetinu obarvit kakaem. Do dortové formy přímo do středu pomocí lžíce dávat střídavě jednu lžíci tmavého těsta a dvě světlého. Takto pořád opakovat stále na střed do vypotřebování celého těsta. To se samo rozleje a vytvoří mramor. Pak dát péct podle zkušeností s vlastní troubou. Já dávám na 160°C. Po upečení nechat vychladnout a dvakrát prokrojit. Pokropit rumem zředěným půl na půl s vodou, potřít višňovou marmeládou, natřít šlehačkový krém vytvořený podle Ivanky, poskládat višně, položit další díl korpusu, opět pokropit rumem, potřít marmeládou, zase krém, višně, poslední díl korpusu, potřít marmeládou, ale jen zalepit díry :o), vrstvu krému, rozpuštěnou čokoládu vidličkou zahrabat do krému ( také podle Ivanky). což se mi moc nepovedlo, ale příště to bude určitě lepší... Obmazat boky dortu zbylým krémem a obskládat přepůlenýma trubičkama. Ovázat stužkou, aby to drželo pohromadě a naskládat kuličky Fererra a Raffaella. Dát do ledničky na minimálně tři hodiny. No a nakonec píchnout svíčky a pak už jen dlabat...Dobrou chuť :o) Ač nevypadal, byl moc dobrej a ne jen podle mě ,o)
Jo a svíčky tam jsou dvoje, páč dortík byl pro mou mamku a ségru dohromady
Takže k postupu : mramorák - ušlehat bílky se špetkou soli do sněhu, přidat polovinu množství cukru. Žloutky vyšlehat s druhou polovinou cukru, postupně přilévat olej, vodu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Jako poslední už jen lehce vmíchat sníh, hmotu rozdělit na třetiny a jednu třetinu obarvit kakaem. Do dortové formy přímo do středu pomocí lžíce dávat střídavě jednu lžíci tmavého těsta a dvě světlého. Takto pořád opakovat stále na střed do vypotřebování celého těsta. To se samo rozleje a vytvoří mramor. Pak dát péct podle zkušeností s vlastní troubou. Já dávám na 160°C. Po upečení nechat vychladnout a dvakrát prokrojit. Pokropit rumem zředěným půl na půl s vodou, potřít višňovou marmeládou, natřít šlehačkový krém vytvořený podle Ivanky, poskládat višně, položit další díl korpusu, opět pokropit rumem, potřít marmeládou, zase krém, višně, poslední díl korpusu, potřít marmeládou, ale jen zalepit díry :o), vrstvu krému, rozpuštěnou čokoládu vidličkou zahrabat do krému ( také podle Ivanky). což se mi moc nepovedlo, ale příště to bude určitě lepší... Obmazat boky dortu zbylým krémem a obskládat přepůlenýma trubičkama. Ovázat stužkou, aby to drželo pohromadě a naskládat kuličky Fererra a Raffaella. Dát do ledničky na minimálně tři hodiny. No a nakonec píchnout svíčky a pak už jen dlabat...Dobrou chuť :o) Ač nevypadal, byl moc dobrej a ne jen podle mě ,o)
Jo a svíčky tam jsou dvoje, páč dortík byl pro mou mamku a ségru dohromady
pohled nic moc, dort už byl trochu rozjetej, protože u oslavenců byl v teple, ale pro představu snad stačí...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marbrix
(upraveno)
6. 6. 2009, 16:59
ten je božííííí
hanys77
(upraveno)
6. 6. 2009, 18:34
@marbrix
jejej, to snad ani ne ale děkuju moc, Margit
akr
(upraveno)
22. 5. 2009, 12:23
krásný dort určitě moc dobrý
hanys77
(upraveno)
22. 5. 2009, 15:16
@akr
jojo, chutnal mnohem líp než vypadal Díky Leni
martik72
(upraveno)
20. 5. 2009, 8:45
Hani, vypadá báječně. Jen se zakousnout.
hanys77
(upraveno)
20. 5. 2009, 10:20
@martik72
Díky moc, Martinko, byl vážně dobrej ale to jen díky Ivance N.(spero) a jejímu receptíku na krém...
Ilonáček
(upraveno)
19. 5. 2009, 17:57
hanys77
(upraveno)
20. 5. 2009, 10:18
@Ilonáček
Díky Ili
spero
(upraveno)
19. 5. 2009, 8:56
Haničko, já jsem tím dortem přímo nadšená. A v tom řezu - no prostě super Je pro mě čest, že jste si vybrala jako inspiraci pro tento úžasný můj zákusek.
hanys77
(upraveno)
19. 5. 2009, 10:06
@spero
no teda Ivi já se červenám díky A proč to vykání? Tady si snad už všichni tykají,ne? Teda snad jsem neurazila, že jsem ti tykala
Zrušený účet
(upraveno)
19. 5. 2009, 8:32
Jejda, to je ale nááááádhera
hanys77
(upraveno)
19. 5. 2009, 10:17
@
Díky Heli, jsi moc milá a od tebe to obzvlášť potěší, tvoje dílka jsou totiž perfektní, od každého nemůžu odtrhnout oči
Zrušený účet
(upraveno)
19. 5. 2009, 10:17
@hanys77
Hani, děkuji moc
Bára D.
(upraveno)
19. 5. 2009, 6:13
Mňam, dala bych si
hanys77
(upraveno)
19. 5. 2009, 10:26
@Bára D.
díky, byl vážně moc dobrej to ty tvoje dorty jsou škoda nakrojit, Baru ty je máš úžasný
Bára D.
(upraveno)
19. 5. 2009, 17:04
@hanys77
Díky moc, ale jsou spíš podprůměrný, jak co se povede